Wednesday, July 10, 2013

Ramadhan Kareem

Abu Hurairah r.a. berkata, Rasulullah s.a.w. bersabda; Apabila masuk bulan Ramadhan terbukalah pintu-pintu syurga dan terkuncilah segala pintu neraka manakala sekalian syaitan dirantai dan dibuka segala pintu rahmat.


"Ramadan Kareem" bermaksud "Ramadan is Generous"

Ramadhan kali ini memberi ujian untuk kami sekeluarga. Di bulan yang mulia suci ini moga doaku dimakbulkan, sesungguhnya Dia tak pernah memungkiri janjiNya. 

Allah suka mendengar doa hamba-hambaNya. Teruskanlah berdoa dan berdoalah dengan bersungguh-sungguh. Jika bukan esok Allah memakbulkan doamu, mungkin beberapa tahun kemudian, hatimu akan katakan, “Allah telah memakbulkan doaku!”

"Dan apabila hamba-hamba-Ku bertanya kepadamu tentang Aku, Maka (jawablah), bahwasanya Aku adalah dekat. Aku mengabulkan permohonan orang yang berdoa apabila ia memohon kepada-Ku, Maka hendaklah mereka itu memenuhi (segala perintah-Ku) dan hendaklah mereka beriman kepada-Ku, agar mereka selalu berada dalam kebenaran.” (QS. Al-Baqarah: 186)

Salam Ramadhan untuk semua,
1st Ramadhan2 comments:

  1. Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete